You are currently viewing Az ősz igazi arca!

Az ősz igazi arca!

Az ősz a jövő hét közepétől megmutatja igazi arcát. Csapadékos, hűvös, szeles időre van kilátás, ami várhatóan a hét végéig kitart. Jelenlegi modell előrejelzések alapján több napos, esőre van kilátás, de kisebb megszakítások lehetnek. Aznap nem fog sütni napokig. Az északnyugati szél pedig élénk, olykor viharos is lehet!

Számottevő eső eshet a térségben!

Kedd este nyugat felől már felhők érkeznek, és a szerda hajnali órákban elered az eső egy sekély ciklonnak köszönhetően. Napközben kicsit visszavesz a csapadék, de marad a borús idő. Az esti óráktól viszont újból elered, és számottevő mennyiségre is lehet számítani.

Csütörtökön további csapadékra van kilátás, ezen a napon lesznek olyan helyek, ahol 10 mm-nél több csapadék hullhat!

A hét további részében nagy bizonytalanság mellett folytatódik a csapadékos időjárás, de szombaton már kevesebb esély van számottevő esőre. Napsütésre kis esély van a hét második felében!

Balogh Tamás

Mennyire lesz hideg?

Ami a hőmérsékletet illeti. Az éjszakai minimumok a felhős időnek köszönhetően nem csökkennek olyan mélyre, 11-13 fokig hűlnek csupán. A délutáni maximumok viszont az esős, borús idő miatt nem emelkednek 15-17 fok fölé. Érdemes vastagabban öltözködni, ugyanis fennáll a veszélye a megfázásnak.

Borítókép – Farkas Szilvia

This Post Has One Comment

Comments are closed.