You are currently viewing MILYEN IDŐ LESZ A HÉTVÉGÉN?

MILYEN IDŐ LESZ A HÉTVÉGÉN?

Pénteken még hűvöskés időnk lesz, de már többet fog sütni a nap. Szombatra és vasárnapra viszont megérkezik az igazi kiránduló idő!

Györkő Zsombor fotója

Pénteken reggel hűvös időnk lesz, a hőmérséklet 6-8 fokig hűl. Többfelé pára és ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. A keleti szél mérsékelt lesz. Délután még lehetnek gomolyfelhők fölöttünk, de csapadék ezen a napon nem várható. A maximumok 20-22 fokig emelkednek csupán. Este érdemes rétegesen öltözködni, a naplemente után rohamosan csökkenni fog a hőmérséklet, az késő esti órákban már 12-14 fok várható.

Varga Ágota fotója

Szombaton reggel újból köd és párafoltok képződhetnek, melyek a délelőtti órákban feloszlanak. Hideg lesz, a hőmérséklet 5-7 fok közé csökken, a völgyekben lehet a hidegebb. Délután csupán a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve néhány gomolyfelhő még kialakulhat. A maximumok 21-23 fok között alakulnak, de az esti óráktól fokozatosan csökkenni fog, és megint kelleni fog a vastagabb öltözet.

Vasárnap reggeli órákban a köd és párafoltok újra vendégeink lesznek, de nem sokáig, a délelőtt folyamán feloszlanak. A hőmérséklet továbbra is alacsony lesz, 6-8 fok között alakulhat. Délután a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, ezen a napon kevesebb esély van gomolyfelhők kialakulására. A maximumok az előző napokhoz kissé emelkednek, 23-25 fok várható. A déli szél mérsékelt lesz, de egy-egy élénk lökés nem kizárt.

Érdemes kihasználni a szép időt, és esténként ellátogatni Pécsre a belvárosba, ahol megnézhetjük a fényfesztivált. Remek időre készülhetünk, bár érdemes vastagabban öltözködni mert ez esti órákban hűvös lesz.

További részletek este az 5 napos előrejelzésünkben!