You are currently viewing Felmelegedés kezdődik!

Felmelegedés kezdődik!

Ma, azaz szerdán egy okklúziós front érte el térségünket, melynek hatására csapadékossá vált az időjárásunk, de számottevő eső nem esett a térségünkben. A hőmérséklet a borús időnek köszönhetően 13-15 fok között alakult csupán.

Balogh Tamás őszies fotója

Mi várható a következő napokban?

Csütörtökön hajnalban néhol köd és párafoltok képződhetnek, melyek a délelőtti órákban feloszlanak. Összességében derűs időben lesz részünk. Délután intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, de csapadék már nem várható. Több órás napsütésre számíthatunk, a gomolyok ellenére. A maximumok ezen a napon 20 fok alatt maradnak. A nyugati szél mérsékelt lesz.

Pénteken délnyugati áramlással enyhe levegő érkezik térségünkbe. Megélénkül a délnyugati szél. A maximumok ezen a napon már 20 fok felett alakulnak. Kevesebb felhő is lesz felettünk, így sok napsütésben lehet részünk.

Szombaton folytatódik az összességében napos, száraz idő, és a hőmérséklet is igen baráti lesz, kevéssel 25 fok felett alakulhat. A délnyugati szél méréskelt marad.

Vasárnap is derűs, száraz időben lesz részünk, csupán néhány felhő lehet felettünk. A hőmérséklet túllépi a 25 fokot, közel lehetünk újra a 30 fokhoz! A késő délutáni óráktól délnyugat felől megvastagszik a felhőzet és a hétfő hajnali órákban nem kizárt kisebb eső is.

Virág Nikolett csodálatos naplementéje!

Összefoglalva!

Csütörtökön még sok lesz a felhő és hűvös időnk lesz, majd péntektől délnyugati áramlással enyhe idő érkezik. A hétvége időjárása kedvezni fog a Pécsi Napoknak, illetve a szüretnek is! Érdemes kihasználni a jó időt, mert jövő hét elején újra csupán 20 fok körüli hőmérséklet várható, és nagyobb bizonytalansággal csapadékos lehet időjárásunk.

Borítókép – Szabó Gabriella